Kulturni večer slovencev

Slovenski učenci in učitelji na primarni in sekundarni stopnji smo se odločili, da bomo kulturni večer posvetili dnevu žena, na katerem so poleg nas sodelovali tudi zunanji gostje.

Kaj bi moški brez ženske? Enostavno: nič! Zato smo se odločili, da ji posvetimo kulturni večer 9. marca. Potekal je tako:

Ste mama, ki pride na prireditev. Ob začetku dobite ljubko voščilnico v obliki haikuja in zvončke, simbol za žensko moč in pomembnost. In seveda slovensko tradicijo. Tedaj se začne nastop. Najprej zapojejo osnovnošolci pesem, v kateri mamice ne dajo. Potem nastopijo srednješolci. Vsak letnik si deli pesmi Alenke Rebula in Dragice Novak Štokelj, z umetniškim imenom Dragica Čarna. Ko končajo, vam otroci prinesejo vsak svojo voščilnico, ki so jo naredili sami … Skoraj bi se stopili!

V drugi polovici večera pa vam svoje pesmi interpretira Dragica Čarna iz svoje zadnje pesniške zbirke Ljubezni brez doma v spremstvu kitarista Patricia Granda in očarljivega plesalca Federica Ordoneza. In prepuščeni ste harmoniji besede, glasbe in plesa.

Tako se večer konča in se vrnete domov polni ponosa, da ste ženska.

Michael F., S6FRC

Photos : Renata CAMPELJ-JURECIC

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée.